Ton van der Pal


Het paradijs is in mijn beleving gewoon hier en nu. Als een mens veel mooie contacten heeft met medemensen, dan leeft hij in het paradijs.

Wanneer ik een mens fotografeer in mijn studio, ben ik een paar uur intensief met iemand bezig. Dat ervaar ik meestal als een hoogtepunt in mijn leven. Al die uren samen, vormen mijn leven in het paradijs. Ik heb daarom een collage gemaakt met een selectie (100) uit de foto’s die ik in de laatste 20 jaar maakte. In deze expositie in de Sint-Joriskerk toon ik een gekuiste versie.

Naast deze beleving van mijn persoonlijke paradijs kan ik ook verbijsterd zijn door de schoonheid van flora en fauna. Ik heb een foto toegevoegd die ik maakte vanaf een boot op een rivier in een tropisch regenwoud. Ook heb ik een collage gemaakt van vogels, vissen, vlinders en lucht. Natuurlijk is er veel meer, zoals sommige muziekstukken, de lach van een kind, kunst zien en ervaren, de capriolen van een jonge hond.

Het Paradijs is Hier!


Foto’s kunnen in diverse maten worden geprint. Ook het materiaal waarop wordt geprint is variabel. De fotobewerkingen in bovenstaande serie nr 1 t/m 3 zijn 40×40 cm. De andere drie fotobewerkingen zijn geprint op een formaat van 80 x 80 cm. Ze zijn opgeplakt op dibond (aluminium met een kunststof laag) en geseald.

Een print van 40 x 40 cm in een wissellijst (zwart of aluminium) kost
€ 150.
De grote prints (80 x 80 cm) op dibond kosten € 250.


Ton is portret- en model-fotograaf. Hij maakt veel gebruik van de creatieve mogelijkheden die de huidige computerprogrammatuur hem biedt.


E: tonvanderpal@gmail.com
W: www.tonvanderpal.net


Onze vaste site vind u hier, www.galerieabsoluut.nl